Find den helt rigtige lampe til din stue

Lampe

Lamper til stuen er et must for at gøre det lidt hyggeligt. Stuen skal være et sted, der er rart at være og slappe af. Der skal derfor være en god stemning og atmosfære. Lamper kan være en stor del af at skabe en hyggelig stemning i stuen, hvor man får lyst til at bruge noget tid sammen enten i sofaen, foran fjernsynet eller i lænestolen med en god bog. Vi giver her gode råd til, hvilke lamper der passer perfekt til stuen.

Find det der passer til din stue

Lamper findes i alverdens former, farver og designs. Det kan derfor være lidt af en jungle at finde de helt rette lamper, der passer til din stue. Ikke desto mindre kan det samtidig sagtens lade sig gøre, da det kæmpe udvalg giver dig et væld af muligheder for at finde dem, der passer perfekt til din indretning i stuen.

Tag et grundigt kig rundt om i stuen og gør dig nogle overvejelser om, hvad det er for nogle lamper, du har behov for, og hvor de skal være. Man kan typisk ikke nøjes med en enkelt lampe i sin stue.

Lamper over sofabordet

Et godt sted at starte er at finde en lampe, der passer over sofabordet. Det må gerne være en lidt større lampe, da den skal lyse et rimelig stort område op. Der skal gerne være lys over hele sofabordet, så det er muligt at se kaffekoppen eller fjernbetjeningen. Derudover må lampen også gerne kaste lidt lys ud i rummet og hen mod sofaen. Er din stue ikke så stor, kan du sagtens nøjes med en lidt mindre lampe. Kunsten er at finde noget, der passer sammen både i størrelse og design.

De hyggelige lamper til de små kroge

Når du har fået styr på lampen over sofabordet, kan du begynde at bevæge dig lidt længere ud i rummet i stuen. Der kan være mange hyggelige kroge i en stue, hvor det kan være hyggeligt med lidt ekstra belysning. Har du et læsehjørne med en lænestol og et lille sidebord, kan det her være en god idé med en gulvlampe, der giver lidt ekstra læselys. En gulvlampe kan ofte justeres i vinklen for at give det helt rette lys. Derudover behøver lampen ikke at hænge ned fra loftet eller fylde på sidebordet. Den kan nemt flyttes, hvis man ønsker det.

Har du en skænk eller kommode stående, der bliver lidt forladt i et mørkt hjørne, kan det være en god idé med en bordlampe stående på skænken eller kommoden. Det giver et hyggeligt og diskret lys i stuen, der ikke lyser det hele op. I stedet viser den elegant de bedste sider fra din indretning på en hyggelig og indbydende måde. Bordlampen kan også være fin at have i en vindueskarm, hvis der mangler lidt ekstra belysning. Du skal bare huske, at det ikke behøver at være et voldsomt skarpt lys, den giver. Det er perfekt bare med stemningslys i stuen.