Hvilket spisestuebord drømmer du om?

Spisestuebord

Er du ved at overveje at udskifte det gamle spisestuebord med et nyt? Det kan være en svær beslutning at vælge et nyt. Der er rigtig mange ting, der skal tages hensyn til, og man vil jo allerhelst have det mest perfekte spisestuebord, man lige går og drømmer om. Men er du egentlig helt klar over, hvad det er for et spisestuebord, du går og drømmer om? Vi giver nogle tips til, hvad du skal have med i overvejelserne, når du skal ud at lede efter dit drømmespisebord.

Hvor stort skal dit spisestuebord være?

Spisestueborde kommer i et væld af størrelser. Der er de helt små til det lille hjørne i køkkenet, og de enorme modeller, hvor der er plads til hele familien og svigerfamilien. Du skal derfor have styr på, hvor stort dit spisestuebord skal være, for at det giver mening i rummet. Det må selvfølgelig ikke være for stort og klodset, da det kan give en klemt-sammen følelse i rummet, hvor man nærmest går helt op af væggen for at komme rundt om det.

Det må heller ikke være for lille. Et for lille spisestuebord i et alt for stort rum vil se spøjst ud, da man føler, der vil mangle noget i rummet. Er dette tilfældet, vil man nok være nødt til at fylde noget andet ind i tomrummet, for at rummet ikke virker alt for bart.

En anden ting, der skal tages hensyn til med størrelsen, er, hvor mange der typisk skal sidde rundt om bordet. Er I kun et par, har I måske ikke behov for et kæmpe langbord, hvor I sidder og råber fra den ene ende af bordet til den anden for at kunne få fat i saltet. Har I derimod en større familie, hvor der selvfølgelig skal være plads til alle og gerne lidt til, skal I sørge for, at det bliver stort nok for ikke at sidde for tæt omkring bordet. For at finde den helt rette størrelse, er det en god idé at hive målebåndet frem.

Hvilken form skal dit spisestuebord have?

Hvad passer bedst ind i jeres spisestue? Et firkantet bord? Et rundt bord? Et ovalt bord? Et rektanglet bord? Der findes mange forskellige former, og I skal gå efter det, I bedst synes om, hvis I har en forkærlighed fx for runde borde. Derudover er det en god idé at kigge på rummets størrelse og form, og hvad der bedst vil passe ind der.

Er der nogle bestemte materialer, du foretrækker?

Et spisestuebord kommer i mange forskellige materialer, og det kan derfor give meget forskellige udtryk til indretningen i spisestuen eller køkkenalrummet. Har du en bestemt stil i din indretning, der også gerne skal tages højde for i dit valg af spisestuebord, skal du være lidt mere specifik med, hvad det er for et design, du er ude efter, og bl.a. hvilke materialer der vil passe til din stil.

Find inspiration fra diverse hjemmesider eller boligblade til, hvad du synes, der kunne fungere i dit hjem. Det kan være du hurtigt finder ud af, at det i hvert fald ikke skal være et træbord eller modsat: at et træbord ville passe perfekt ind. Uanset hvilke materialer du går efter, er det en god idé at have flere muligheder i baghånden for at udvide valgmulighederne.